تخصص جراحی لثه

لیست بهترین پزشکان تخصص جراحی لثه در کرج

جراحی لثه چگونه انجام می شود ؟

جراحی لثه یکی از زیرشاخه های علمی دندانپزشکی است که به بررسی و درمان مشکلات لثه می پردازد. لثه یکی از بخش های مهم دستگاه تنفسی ما است که محافظت از فراسنجه درون دهان را بر عهده دارد. اگر لثه به درستی عمل نکند، می تواند منجر به مشکلات مختلفی مانند التهاب، عفونت و یا تغییرات سطحی در لثه شود.

در این مقاله، به بررسی راهکارها و روش های درمانی موجود در جراحی لثه، علل بروز مشکلات لثه و اهمیت پیشگیری از این مشکلات پرداخته خواهد شد.

یکی از مهمترین علل بروز مشکلات لثه، نگهداری ناصحیح دهان و بهداشت دهانی نامناسب است. دستورالعمل های بهداشت دهانی چون مسواک زدن به درستی، مصرف روزانه مسواک با سر دندان، استفاده از نخ دندانی و ضدعفونی کننده های دهانی می توانند تا حد زیادی از بروز مشکلات لثه جلوگیری کنند. همچنین، اهمیت رعایت نکات بهداشتی در مصرف غذا و مصرف سیگار و الکل نیز نباید نادیده گرفته شود. سیگاریان دارای خطر بیشتری برای ابتلا به مشکلات لثه هستند، زیرا سیگار باعث کاهش جریان خون به لثه می شود و می تواند باعث تشدید التهابات موجود در لثه شود.

وقتی که مشکلات لثه بروز می کنند، یکی از راهکار ها برای درمان آنها جراحی لثه است. در این روش جراحی، جراح حرفه ای به کمک ابزارهای مخصوص، مسائل و مشکلات موجود در لثه را برطرف می کند. جراحی لثه می تواند شامل تمیزکاری لثه، جراحی قالب دهی لثه، دوخوابی یا درمان عفونت باشد.

درمان مشکلات لثه متناسب با نوع و شدت آنها می باشد. برخی از مشکلات لثه ممکن است نیاز به درمان فوری و یک باره داشته باشند، در حالیکه برخی دیگر نیاز به درمان چندین جلسه ای دارند. جراحی لثه می تواند به خوبی به درمان شوره لثه، پاکسازی عفونت ها، درمان ترک های لثه و اصلاح شکل نامناسب لثه کمک کند.

یکی از مهمترین روش های درمانی در جراحی لثه، تمیزکاری لثه است. در این روش، ذرات زاید موجود در سطح لثه با استفاده از ابزارهای خاصی که توسط پزشک استفاده می شود، پاکسازی می شود. این کار باعث کاهش التهاب و عفونت های موجود در لثه می شود و بازسازی آن را تسریع می کند.

در مواردی که مشکل برگشتی رخ دهد، جراحی قالب دهی لثه می تواند مفید باشد. در این روش، جراح حرفه ای اقدام به برداشت بخشی از لثه می کند و سپس قالب دهی لثه را انجام می دهد. این کار باعث تغییر شکل لثه می شود و لثه را می توان بازسازی و ترمیم کرد.

در موارد شدیدتری که عفونت گسترده ای در لثه رخ داده باشد، عمل جراحی یا له شدن لثه ممکن است ضروری باشد. در این روش، لثه آسیب دیده به طور کامل برداشته می شود و پس از آن لثه جدید به جای آن قرار می گیرد. این یک روش جراحی حساس و پیچیده است و نیاز به محافظه کاری و مراقبت دقیق بعد از عمل دارد.

در نهایت، باید تاکید کرد که پیشگیری از مشکلات لثه از بروز آنها در ابتدا جلوگیری می کند. رعایت نکات بهداشتی، نگهداری دهانی مناسب و مراقبت های منظم از استخدام یک بهداشت دهانی حرفه ای اهمیت بالایی در این زمینه دارد. همچنین، مصرف مواد غذایی سالم و اجتناب از عادت های رسوب برداری مانند سیگار و الکل نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

با رعایت این نکات و در صورت بروز هرگونه مشکلات لثه، مراجعه به پزشک متخصص جراحی لثه می تواند در شناسایی، پیشگیری و درمان به موقع این مشکلات مفید واقع شود.

پیوند لثه چیست ؟

پیوند لثه به عملیات جراحی و پردازش های درمانی اطلاق می شود که به منظور تعمیق و افزایش روابط یا اصلاح عیوب و مشکلات موجود در لثه در دندانپزشکی انجام می شود. لثه یک بافت نرم است که دندان ها را احاطه می کند و تأمین کننده حفاظت و پشتیبانی لازم برای دندان ها می باشد. اما ممکن است به علت بیماری ها، آسیب ها یا عوامل دیگر، لثه آسیب ببیند و عوارضی مانند خونریزی لثه، قرمزی، یا تورم را تجربه کنید. در این مواقع، پیوند لثه ممکن است به عنوان یک راه حل درمانی پیشنهاد شود.

پیوند لثه می تواند به دو صورت مختلف انجام شود: پیوند لثه غیرجنسی (نهادی) و پیوند لثه جنسی.

در پیوند لثه غیرجنسی، لثه های بدون استفاده که از بخش هایی دیگر از دهان شما استخراج شده اند، جایگزین لثه های آسیب دیده می شوند. این روش معمولاً در مواردی انجام می شود که لثه ها به خوبی نمی توانند به طور طبیعی اطراف دندان ها را احاطه کنند و نیاز به تعمیق و اصلاح دارند.

از طرف دیگر، پیوند لثه جنسی از لثه های خود شما انجام می شود. در این روش، لثه های سالم و عملکردی از مناطق مختلف دهان به عنوان مکان های کاشت جابجا می شوند. این فرآیند معمولاً در مواردی استفاده می شود که لثه ها نیاز به افزایش حجم دارند و حفظ عملکرد طبیعی آنها مهم است. از جمله عواملی که می توانند نیاز به پیوند لثه جنسی ایجاد کنند، می توان به کاهش مقدار لثه ها ناشی از بیماری عفونی، پیر شدن طبیعی، استفاده نادرست از فرش دندان و یا استفاده افراطی از فرش دندان اشاره کرد.

پس از انجام پیوند لثه، نیاز است که مراقبت های لازم انجام شود، از جمله رعایت بهداشت دهان و دندان، استفاده از آنتی‌بیوتیک ها و داروهای تسکینی، و رعایت راهنمایی های پس از عمل ارائه شده توسط دندانپزشک. اهمیت پیوند لثه در ارتقای سلامت دهان و جلوگیری از بیماری های لثه نباید اغفال شود، و بنابراین مشاوره با یک دندانپزشک متخصص برای تشخیص و تعیین کیفیت روش پیوند لثه مناسب برای شما ضروری است.

پرسش های تخصص جراحی لثه

خونریزی لثه معمولا به علت عفونت های موجود در دهان رخ می دهد. اگر عفونت های دهان و دندان، مانند التهاب لثه وجود داشته باشد، ممکن است باعث بروز خونریزی شود.

علائم شایع این بیماری ها عبارتند از قرمزی، تورم، خونریزی لثه، بوی بد دهان و لق شدن و حساسیت دندان ها.

چای سبز،شیر و ماست و پنیر،میوه‌ ها ،سبزیجات ،پیاز،آب،کرفس و...

تور مجازی