آشنایی با قند خون آگاهی از دیابت

زمان مورد مطالعه : حدودا 2 دقیقه

قند خون چیست ؟

قند خون یکی از شاخص‌های اصلی پزشکی است که نشان‌دهنده‌ی مقدار قند موجود در خون انسان است. این شاخص بسیار حائز اهمیت بوده و همواره در نظر گرفته می‌شود تا وضعیت سلامت فرد را ارزیابی کرد.

از آنجا که قند خون یکی از مهم‌ترین عواملی است که وضعیت سلامتی را نشان میدهد، اختلالات در سطح قند خون می‌تواند به مشکلات جدی سلامتی منجر شود. برای مثال، افزایش قند خون بیش از حد می‌تواند به بروز بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت و چاقی منجر شود. همچنین، کاهش قند خون نیز می‌تواند علائم خستگی، احساس گرسنگی و بی‌قراری را افزایش دهد.

در اینجا دو نوع اختلال در سطح قند خون وجود دارد که عبارتند از هیپرگلیسمی و هیپوگلیسمی. هیپرگلیسمی به افزایش مقدار قند خون بیش از حد معمول اطلاق می‌شود و معمولاً به علت مصرف زیاد قند، کوکائین، بروز عوارض جانبی داروها، استرس یا اختلالات هورمونی رخ می‌دهد. از طرف دیگر، هیپوگلیسمی به کاهش مقدار قند خون زیر حد معمول اشاره دارد که معمولاً به دلیل مصرف زیاد قند، داروهای ضد دیابت، تروما، چاقی یا تزریق انسولین ایجاد می‌شود.

برای حفظ سطح قند خون در محدوده‌ی سالم، باید به تغذیه مناسب، ورزش منظم، کنترل وزن، کاهش تنش و استرس، خواب کافی و مداوم و جلوگیری از سوء مصرف و مصرف الکل توجه داشت. همچنین، افراد دارای بیماری‌های مزمن مانند دیابت باید به صورت دقیق دستورات پزشک خود را رعایت کرده و داروها یا انسولین را به موقع مصرف کنند. برای افرادی که قند خون زیاد دارند یا در معرض خطر دیابت قرار دارند، انجام آزمون‌های قند خون و مشاوره با پزشک یکی از اصول مهم است.

از آنجایی که برخی افراد دارای عوامل خطر برای اختلالات در سطح قند خون هستند، ممکن است نیاز به کنترل منظم قند خون و تغییرات ثابت در تغذیه و فعالیت‌های ورزشی داشته باشند. در این صورت، مهم است که فرد به همراه خانواده خود آموزش‌های لازم را دریافت کرده و برنامه‌های مناسب برای کنترل قند خون خود تعیین کند.

در نهایت، باید توجه داشت که حفظ سطح مناسب قند خون یکی از موارد اساسی برای حفظ سلامتی است و اگر این مورد نادرست شود، ممکن است به مشکلات جدی سلامتی منجر شود. بنابراین، حفظ یک سبک زندگی سالم و متوازن، ورزش منظم، تغذیه مناسب و مشورت با پزشک و تیم درمانی بسیار حائز اهمیت است تا از این مشکلات جلوگیری شود و به سلامت و خوبی برسیم.

دیابت چیست چگونه به وجود می آید ؟

دیابت یا دیابت شیرین یک بیماری مزمن و شایع است که بوسیله افزایش قند خون به دلیل نقص در تولید یا عمل موثر انسولین، هورمونی که توسط غده های بتا در لنز های Weiland پانکراس (ایسلام است) تولید شده  رها میشود.
نقص انسولین موجب افزایش قند خون می شود که این ممکن است از طریق دیگر خسارت های عضوی نیز ممکن است رخ دهد. دیابت به دو نوع تقسیم می شود: نوع 1 (دیابت نوجوانان یا ایدیوپات ) و نوع 2 (دیابت مزمن بالغین).
در دیابت نوع 1، سلول های بتا از پانکراس از دست می روند که منجر به کمبود انسولین شده و در نهایت باعث افزایش قند خون می شود. نوع 1 اغلب در افراد جوان قبل از سن 40 سال و بیشتر در کودکان و بزرگسالان جوان تشخیص داده می شود و نیاز به مصرف انسولین دارند.
در دیابت نوع 2، بدن دیگر پاسخ انسولین را به درستی دریافت نمی کند یا انسولین به سختی تولید می شود. این نوع از دیابت رایج ترین نوع دیابت است و می تواند در هر سنی اتفاق بیفتد، از افراد جوان تا سنین میانسال. افزایش وزن، عدم فعالیت بدنی، ژنتیک و سن بالا عوامل خطر سرطان دیابت نوع 2 می باشند.
اعراض دیابت شامل افزایش تشنگی، ادرار بیشتر، خستگی، افزایش گرفتگی، و کاهش وزن ناخواسته. اگر دیابت درمان نشود ممکن است منجر به عواقب جدی شود از جمله نارسایی کلیه، اختلالات بینایی، مشکلات قلبی و عصبی.
برای تشخیص دیابت نیاز به آزمون قند خون و آزمایشات دیگری است که می تواند توسط یک پزشک متخصص انجام شود. اگر شما یا کسی که شما مراقبت می کنید نشانه های دیابت را تجربه می کنید، باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
درمان دیابت شامل تغییر در رژیم غذایی، ورزش، داروها و در برخی موارد استفاده از انسولین احتمالاً نمی تواند درمانی کامل ارایه نماید، اما می تواند علايم و عواقب آن را کنترل کند.
در نهایت، برای جلوگیری از دیابت نوع 2، بهتر است از سبک زندگی سالمایی که شامل تغذیه مناسب، ورزش منظم و کاهش وزن می شود ، پیروی کنید. همچنین توصیه می شود که افراد با خطر ابتلا به دیابت نوع 2 از سن 45 سال به بعد و افراد با وزن بالا و تاریخچه خانوادگی دیابت، آزمایشات مرتب قند خون انجام دهند.
اگر این راهنماها و نکته های مهم را دنبال کرده و نگرانی های خود را با پزشک خود مطرح کنید، می توانید از بروز دیابت جلوگیری کنید و اگر دیابت تشخیص داده شده، بتوانید بهترین درمان ها را دریافت کنید تا به راحتی با این بیماری مدیریت نمایید.



دیدگاه های شما

افزودن یک دیدگاه